Hac Kayıt Formu

Hac Tur Adı (*)

Adınız Soyadınız (*)

Medeni Hali (*)

Doğum Tarihi (*)

Doğum Yeri (*)

Doğduğu Ülke (*)

Adres (*)

Posta Kodu (*)

Şehir (*)

Ülke (*)

Telefon (*)

Email

Aynı odada kalmak istediğiniz arkadaşınızın adı soyadı

Meslek

Vatandaşlık

Eğer Türk vatandaşıysanız oturum süresi Oturum süresi 1 yıldan daha az olanların oturum sürelerini uzatmaları gerekmektedir!

Daha önceki vatandaşlığı

Pasaport No

Pasaportun verildiği yer (*)

Pasaportun verildiği tarih (*)

Pasaport geçerlilik tarihi (*)
"Pasaport Geçerlilik tarihi 1 yıldan daha az olan pasaportların sürelerinin uzatılması gerekmektedir!"

Herhangi bir rahatsızlığınız/hastalığınız var mı?

Daha önce Hac'ca veya Umre'ye gittiniz mi?

2020 YILI HAC MÜRACAATI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

HAC VİZE ŞARTLARI

1. Pasaport;
a) Uçuş tarihinden itibaren en az 1 yıl geçerli oturma müsadesi ve pasaport süresinin en az 1 yıl   olmasına,
b) Pasaportun (Vize tatbik edilir) bölümünden en az karşılıklı 2 sayfanın boş olmasına dikkat edilmesi. (Ayrıca pasaportu vize için bize vermeden önce önemli sayfalarınn fotokopilerinin çekilerek muhafaza edilmesi tavsiye olunur.

c)Eğer oturum Müsadeniz (Aufentahltserlaubnis) kimlik kartı şeklindeyse     diğer evraklar ile birlikte orijinalinin de mutlaka gönderilmesi.

2. Bir adet beyaz zeminli vesikalık resim.(Fotoğrafların arkasına isim ve doğum tarihinizi yazınız!)

3. Doktordan; Sağlık raporu veMenenjit (Meningitis, Meningokokken ACWY 135 Y) aşısı olduğuna dair belge. Doktor raporunda Menenjit aşısının ne zaman yapıldığı ve doktorun mühür ve imzasının olması  vize alabilmemiz için konsolosluk tarafından zorunlu tutulmuştur.

4. Aşı Defteri (Sarı renk, Internationale Impfpass)

 

Not: 6 yaşından küçük çocuklar ve 80 yaşından büyük yaşlılar bu uygulamadan muaftır

Laut Beschluss des saudi-arabischen Hadsch-Ministeriums muss jeder, der ab 2013 schon einmal eine Hac gemacht hat, bei einer erneuten Hac eine Visums-Gebühr von 2000 Saudi-Riyal entrichten. Diese ist von den hiervon Betroffenen separat zu bezahlen und ist nicht im Preis inbegriffen.

Hac Bakanlığı tarafından yapılan tamim gereği; 2013 yılında (Hicri 1434)  Hac’da bulunan kişiler, bu sene (Hicri 1440) tekrar Hac’a gitmek isterlerse 2.000 Sar (500 Euro) extra vize ücreti ödemek zorundadırlar. Bu ücret Hacılarımızdan ayrıca talep edilir. Hac ücretinin içinde değildir.